Yazılım Öğrenmek İsteyenler, Yazılım Nasil Öğrenirim ?

Merhaba değerli blog severler bu yazımızda Yazılım yazmaya başlamadan önce yapılması gerekenler hakkinda bilgi vereceğim.



Öncelikle yazılım yazmaya basliyacaklar olan arkadaşlar varsa bu makaleyi okumasini tavsiye ederim. Birçok yazilim yazmaya istekli olan arkadaslarimizin sorunu hangi programlama dilini öğrenmeliyimdir. Bu soruyu herkes forumda veya blog yazilarinda konular açarak sorular sorulmuştur. Kendi bilgilerimi sizlere paylasarak sizlere yardimci olacağım.
    Bir Programlama dili seçerken öncelikle sizin kendi seviyenize gore bir programlama dilinden baslamalisiniz zira c# veya c++ veya android yazilim öğrenmeye hemen baslarsaniz yazılım yazamazsiniz. Yazamazsiniz derken Yanlis anlamayin yazilim gerekli olan bilgileri öğrenirsiniz fakat bunu uygulamaya dökmeniz zaman alıcaktır. Bir bilgisayar kullanicisinin ilk yazılım dili şu olmalidir ; Bir Web programlama dili olan Html ile baslanmalidir Html ile başlayınca html olan beceriniz ve ileride masaüstü yazilimlara gectiginizdede yardımcı olucaktir. Daha sonra Css vb. Bilgilerine sahip olmalisiniz. Bu bigileri tamamladiginizda artik bir yazilim dili biliyorsunuzdur. Bunu tamamladiktan sonra ikinci yapacağımız is Php dilini öğrenmek php Programlama dilini Sanal alemde heryerde kullaniyoruz wordpress temalarda, whmcs temalarda , scriptilerde , buna benzer birçok php tabanlı yazılımlarda kullanilmaktadir. Php diline yaninda mysql veritabani ve diğer veritabanlari hakkinda bilgiye sahip olmaniz gerekmektedir. Çünkü herbir php yazılımda sizin herzaman o verileri göndereceginiz kayit tutacağınız sql veri tabani bulundurmak zorunda kalicaksiniz. Bunları tamamladıktan sonra ise isterseniz başka yazılımlara geçersiniz isterseniz bu php programlama dilinde kalıp kendiniz profesyonel şekilde ilerletebilirsiniz. Bunlar yapıldığı taktirde yazilim yazmada üst-düzey bilgiye sahip olacaksinizdir.

    Php den sonra masaüstü yazılımlardan hangisine baslayabilirim diyorsaniz. Öncelikle baslayacaginiz yazılım dili visual studio.

    Visual studio ile birçok komutlari ve dizinleri öğrendikten sonra istediğiniz yazilim dillerine geçiş yapabilirsiniz. Makalemin sonunda bu yazilim dillerini ogrenebileceginiz yerlerin adreslerini paylaşacağım. Visual studio herhangi bir versiyonunu indirerek istediginiz türde yazilimla yazarak ayni zamanda kutuphaneleri kullanarak istediğiniz şekilde yazılımlar yazabilirsiniz. Son olarak şunu söylemek istiyorum yazılım yazmak hayalgücü isteyen bir istir. Yazılım işini herkes yapamaz, herkesin yapamadigi gibi çevremde bilgisayar mühendisi olupda boş boş gezen kişiler de var önemli olan bunu okulunda okuyor olmanız gerekmez önemli olan yazilim yazmaya beceriniz var mi yokmu onu öğrenmektir aksitakdirde üniversite okuyup hiçbirşey ogrenemeyen kişilerden olabilirsiniz.



 Yazılım Dilleri İçin Tıklayın
 Yazılım Öğrenebileceğiniz Yer
Sonraki
« Önceki Konu
En Eski